24 maj 2020
13:00

Brunflo FK

Referat: Ope IF - Brunflo FK

Sista gruppspelsmatchen i DM och vi hade förutsättningarna klara för oss - minst en poäng och vi skulle vara klara för DM-final. Det satte sig nog i huvudet på oss för vi var sammanbitna och tysta på uppvärmningen, och matchinledningen blev därefter. Vi uppträder stressat och nästan överrumplad av Ope som sätter hög fart och är hungriga från start. Vi pressar inte, utan faller ifrån och ger dem möjlighet att ta kommandot och bygga upp spelet.
Vi kommer undan från första halvlek med blotta förskräckelsen utan att ha skapat någon egentlig farlighet. Klar fördel våra motståndare.

Vi försöker prata oss ur det hela i halvtid och pratar om att hitta lugnet och spelet i andra, men tyvärr uppträder vi likadant. När vi dessutom drabbas av en skada på vår redan tunna trupp ser det mörkt ut. Tack vara bra målvakts- och försvarsspel reder vi dock mot alla odds ut även andra halvlek.
Fortsatt mållöst och då växlar vi fokus i snacket inför sista. Nu handlar det bara om ren vilja i sista 25!

Ope går in i sista med fullt ös, öppna spjäll och skapar målchans efter målchans, och det är riktigt nära att vi hamnar i underläge några gånger. När vi så börjar titta oftare och oftare på klockan och börjar tänka på att möjligheten kanske finns att komma undan med 0-0, lyckas vi genom ett brutet opeuppspel och genomlöpning centralt få till ett skott som precis smiter under Opes målvakt och lyckan är total!
Dryga fem minuter kvar av matchen som vi kontrollerar av till en 1-0 seger.

Skönt att ändå klara av det hela när vi inte gör en någon riktigt bra insats, och vi ser fram emot DM-final i augusti.